понеділок, 12 серпня 2019 р.

Рахів.

Хочеться багато говорити про чудову природу Карпатських гір: свіжий запах повітря, бистрі ріки, незбагненно прекрасні краєвиди, туманні ранки, пінне овече молоко, сухі копиці на схилах .... і можна продовжувати  перераховувати перлинки цих величних гір.
Однак мене турбує дещо інша проблема - сміття. Воно вражає своєю кількістю і поширеністю. Повсюди переповнені смітники, а в річці Тисі - сміття повсюди. Біля берега плавають пластикові пакети, одяг, бутилки, упаковки від їжі і т.д. Ми з чоловіком знайшли  невеличкий клаптик землі, де менш більш було чисто і прибравши місце в радіусі трьох метрів   винесли у смітник великий пакет Boss.

Сміття - як гангрена, вона не зникає, а починає смердіти і продовжує поширюватися, до поки не відрубають хвору частину тіла, по іншому ніяк - людина помре.

Це гарнюща туристична місцина, і хтось, врешті решт, мав би бути зацікавленим у тому, щоб люди, які потрапляють в Капати вперше - полюбили місто Рахів і захотіли приїхати знову сюди. 
Невже так важко облаштувати набережну, бодай у два кілометри??? 
Хіба важко подбати, щоб не кидали сміття прямо у річку( цю картину я бачила на власні очі)?
Невже важко бути людьми і нарешті почати любити себе?
Хіба не хочеться дихати чистим повітрям і  купатися в чистій прохолодній гірській річці???
Який спадок отримають наші діти?
Яке культурне надбання ми їм передамо???
Мені соромно за людей , які називають себе українцями і б"ють себе в груди, бо готові на все ради змін( яких, скажіть, будь ласка???).
Мені боляче, що  людство загалом, бере у природи те, що йому зовсім не належить, іншими словами ми обкрадаємо Землю, занечищуємо її, повсюди руйнуємо місцеву флору і фауну ради власного доброботу, успіху чи амбіцій.
Моральна деградація людей ось-ось досягне свого апогею, і хто зна які будуть наслідки для кожного з нас???


Нещодавно відкрився новий басейн.



По ту сторону паркана - велика купа сміття. 


Немає коментарів:

Дописати коментар